A tortillákhoz a liszteket elvegyítjük a sóval és a sütőporral, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat 1 dl meleg vízzel váltogatva. Az ujjainkkal nagyjából összedolgozzuk, végül kézzel simára gyúrjuk 3-4 perc alatt. Folpakba csomagoljuk, és szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percig.
A pihentetett tésztát 8 részre osztjuk, és mindet gömbbé kerekítjük. A gombócokat egy tányér segítségével két réteg folpak vagy felvágott nejlonzacskó között egyenletesen laposra nyomkodjuk. Ezután az ujjainkkal egészen vékonyra húzgáljuk vagy sodrófával kinyújtjuk, és folpakkal külön-külön letakarjuk
Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Egyenként belehelyezzük a tortillákat, és mindkét oldalukat hólyagosra sütjük 30-40 másodperc alatt. A serpenyőből kivett darabokat fektetve félretesszük.
A salsához a koriandert a szárral együtt finomra aprítjuk. Az apróra kockázott hagymát és kicsumázott paprikát, valamint a magos rész eltávolítása után kockákra vágott paradicsomokat összeforgatjuk egy kevés korianderrel és a lime-lével. Sóval, borssal ízesítjük.
A marhahúst is apróra kockázzuk, esetleg ledaráljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és grillserpenyőben erős tűzön megpirítjuk.
A tortillákat tiszta konyharuhába bugyolálva a mikróba tesszük, és kb. 30 másodpercig melegítjük. Ezután egyenként kagyló alakúra hajlítjuk, majd megtöltjük őket a hússal és a salsával. A maradék korianderrel, valamint tetszés szerint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.