Elkészítés: A tojást szétválasztjuk, a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük és felverjük.
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, majd forró olajban kisütjük. Amikor a burgonya kisült, leöntjük róla a felesleges olajat, sózzuk.
A tojásfehérjéhez öntjük a tojássárgáját, a krumplira öntjük. Fakanállal simára formázzuk, és enyhe tűzön pirosra sütjük. Majd egy tányért a tetejére rakva megfordítjuk a tortillát, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Sok módon ízesíthetjük: pl. kettévágva, amikor már félig kihűlt, sajttal, felvágottal, majonézzel, kechuppal. Majd kenyérrel tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre