Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla de patatas (spanyol omlett)

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megpucolom, a hagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hozzávalókat, s lefedve párolom, időnként megmozgatom a serpenyőt (a keverést mellőztem, nem akartam összetörni a zöldségeket.) Közben a tojásokat felverem, öntök hozzá tejet, fűszerezem, összekeverem.

Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntöm a tojást, időnként megkeverem, rázogatom, a széleit spatulával egyengetem.. Amikor már megszilárdult, kicsúsztatom egy tányérra.

Díszítem koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel. Kenyérrel, vörösborral tálalom.

Megjegyzés

Az autentikus spanyol omlettnél mindkét oldalát megsütik. Ahhoz vagy több tojás, vagy kisebb serpenyő kellett volna. Ráadásul annyira dekoratív volt így az étel, sajnáltam mindezt elrejteni. Végtére, az ember a szemével is eszik. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss