Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burrito, quesadilla, enchilada - villámgyors vacsorák tortillából

A tortilla népszerűsége óriási: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme 3 tipp a felhasználására.
1. Burrito

A leggyakoribb tortilla a kukorica és a búzalisztes tortilla, utóbbiból készül például a burrito, Mexikó jellegzetes étele, mely lisztes tortillába betekert hús, párolt zöldség, sajt, tejföl, öntetek változatával. Rizzsel és babpürével is szokták tölteni, de mindenki ízlése szerint pakolhatja. Mindössze egy dolgot kell megtanulni: úgy feltekerni, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle. 


2.  Quesadilla

A villámgyors quesadilla úgy készül, hogy két búza- vagy kukoricalisztből készült tortilla közé kell tenni a tölteléket, megsütni mindkét felét, majd negyedekre vágva lehet kínálni. a leggyakrabban sajttal töltik, de gyakori a hússal, gombával vagy főtt zöldséggel töltött quesadilla is.

3. Enchilada

Ebben az esetben a kukoricalisztből készült tortillákat megtöltjük, majd feltekerjük, mint a palacsintát, és alaposan meglocsoljuk valamilyen (általában chilis) szósszal. Sok esetben kerül még rá sajt is, sőt még össze is lehet sütni. A töltelék lehet valamilyen hús, amihez bab, sajt, krumpli vagy zöldség társul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss