Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Torta di mais (gluténmentes kukoricatorta)

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. Kivajazunk egy tortaformát vagy őzgerincformát.

Egy lábasban összekeverjük a kukoricadarát, a cukrot, a tejet, az olajat és a vajat, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzüg, Akkor jó, ha elválik az edény falától. Hagyjuk hűlni.

Amikor már csak langyos, belekeverjük az ánizst, a vaníliát és a tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőport, robotgéppel alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje 1/3 részét, jó krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék tojáshabot.

Belesimítjuk a formába, és 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Olasz recept. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss