Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. Kivajazunk egy tortaformát vagy őzgerincformát.
Egy lábasban összekeverjük a kukoricadarát, a cukrot, a tejet, az olajat és a vajat, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzüg, Akkor jó, ha elválik az edény falától. Hagyjuk hűlni.
Amikor már csak langyos, belekeverjük az ánizst, a vaníliát és a tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőport, robotgéppel alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje 1/3 részét, jó krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék tojáshabot.
Belesimítjuk a formába, és 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre