hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toroskáposzta magyarosan

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát megmossuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megdinsztelve hozzáadjuk a húskockákat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük. Ezután megszórjuk pirospaprikával.
  2. Felöntjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Kis tűzön 3 percig főzzük. A savanyú káposztából kinyomkodjuk a levét (kimosni nem kell), majd kicsit összeaprítjuk.
  3. A húshoz hozzáadjuk a káposztát, felengedjük 2 dl vízzel, és jól átkeverve addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb. 1 óra). Kevés olajból és lisztből rántást készítünk, amit a megfőtt ételbe keverünk. 5 percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Toros káposzta oldalassal >>> 

Töltött káposzta >>> 

Káposztás tészta egyszerűen >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss