hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török lepény

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rozsliszt
  • 70 dkg búzaliszt
  • 5 dkg őrölt lenmag
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 tojásfehérje
  • A tetejére:
  • szezámmag
  • pirított napraforgómag
  • sajt

Elkészítés

Elkészítés: A liszteket, a lenmagot, a sót és a cukrot összekeverem, rámorzsolom az élesztőt. Ráöntöm az étolajat. A vizet langyosítom, és a lisztre öntöm. Jól összedolgozom, és kb. 1,5 órát meleg helyen kelesztem.

A tésztát 4 részre osztom, bucikat formálok belőle, és kb. 2-2,5 cm vékonyra nyújtom. Miután kinyújtottam, még egy kicsit hagyom pihenni.

A tetejét megkenem tojásfehérjével, és rászórom a magokat, illetve a sajtot. Kb. 20-25 percig sütöm a sütő közepében nagy lángon.

Ezek is érdekelhetnek