A megmosott, szárazra törölt paprikákat felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük és megdinszteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a paprikát. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a serpenyőbe, megszórjuk morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval. Fedő alatt tovább pároljuk.
Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítunk ki, ebbe ütjük a tojásokat, és rárakjuk a feldarabolt sajtot. Addig hagyjuk a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra sülnek, és a sajt egy kicsit megolvad.
Megszórjuk az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk, kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.
A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek ebédre készítettem. Az igazi török zöldpaprika nálunk sajnos ismeretlen, ezért csípős zöldpaprikát is adtam a lecsópaprikához. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!