Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török kokostar

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 25-30 golyóbishoz:
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 tojásfehérje
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd sima tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerünk, de nem tesszük be a hűtőbe.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kókuszt. Ebből kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat (mogyorónyi) formálunk, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.

A nyers tésztát 25-30 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, kilapítjuk, és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk.

175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit megolvasztjuk, és vékonyan csíkozva díszítjük a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen!

Megjegyzés

Szívből ajánlom, mert nagyon finom, és sokáig eláll. - Marcsux

Ezek is érdekelhetnek

Friss