Elkészítés: A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd sima tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerünk, de nem tesszük be a hűtőbe.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kókuszt. Ebből kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat (mogyorónyi) formálunk, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.
A nyers tésztát 25-30 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, kilapítjuk, és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk.
175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit megolvasztjuk, és vékonyan csíkozva díszítjük a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre