Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török kakukkfüves csirke

13 szavazat
55 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A török kakukkfüves csirke elkészítéséhez az étolajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a csíkokra vágott, besózott csirkemellet. Kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk  az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, megszórjuk fekete borssal, római köménnyel, koriandermaggal, szerecsendióval, kardamommal, szegfűszeggel, fahéjjal. Mehet bele egy leheletnyi borsmenta és szárított zeller is. A fűszereket megfuttjuk az olajon, majd amikor már érezni az illatukat, felöntjük a vízzel. Kis lángon, folyamatosan párologatjuk el a vizet, és ha még nem elég puha a hús, pótoljuk a vizet. Amikor a csirkemell megpuhult, zsírjára pirítjuk a ragut, és a legvégén hozzáadjuk a fél citrom levének a felét.
  2. Közben elkészítjük a párolt rizst: kevés olajon fehéredésig pirítunk egy fél bögre rizst, majd hozzáadunk egy bögre vizet, a sáfrányt és sót. Sűrűn kevergetve forraljuk, amíg a rizs magába nem szívja a vizet. Ezután lefedve állni hagjyuk.
  3. A ragut a sáfrányos rizzsel tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss