Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török falusi egytálétel

17 szavazat
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagyma héját eltávolítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Az erős paprikából hármat felkarikázunk. A zöldpaprikát szintén daraboljuk. A csirkemellet tenyérnyi darabkákra vágjuk a tisztítást követően. A burgonyát megpucoljuk.
  2. A vaj és olaj keverékben a burgonyák mindkét oldalát megpirítjuk, majd félre tesszük.
  3. A vegyes zsiradékban megdínszteljük a csirkemellet és ezt is félretesszük.
  4. Újabb vaj és olaj keverékben megsütjük a hagymát, fokhagymát majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldpaprikát és a sűrített paradicsomot. Beletesszük az elősütött húst és krumplit. Hozzádjuk a fűszereket, a kaprot is. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Hozzátöltjük a vizet és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  6. A félretett erőspaprikát felkarikázzuk, és a kapor másik felével díszítjük az elkészült ételt.

Megjegyzés

Az étel különleges ízvilága tetszett meg. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss