Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás röstiben sült sertéskaraj pórés almával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 50 dk g burgonya
  • 4 evőkanál reszelt torma
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • A körethez:
  • 20 dkg póréhagyma
  • 40 dkg alma
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál kakukkfű
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, durvára lereszeljük, majd kinyomkodjuk. A krumplireszeléket a tormával és az étkezési keményítővel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A húst először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül mindegyik szeletet megkenjük a krumplis masszával, jól rányomkodjuk, majd megfordítjuk a húst, és a másik oldalát is beborítjuk a krumplival.

Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a húst 2 részletben, közepes lángon, oldalanként 4-5 percig sütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk.

A körethez a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, húsát cikkekre vágjuk, a citromlével meglocsoljuk. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, és a pórét megpároljuk benne. Hozzáadjuk az almát meg a kakukkfüvet, összepároljuk. Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felöntjük a tejszínnel és 1 dl vízzel. 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. A hússal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss