Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás burgonyatortácska

Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 17 dkg liszt + a szóráshoz
  • 1 ek ecetes torma
  • 2 ek frissen reszelt torma
  • 1 db citrom
  • 1 csokor snidling + a díszítéshez
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • néhány szál snidling
  • A párolt pulykacombhoz:
  • 20 dkg pulykacombfilé
  • bors
  • 1/2 fej hagyma

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Meghámozzuk és lereszeljük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összedolgozzuk a liszttel, a kétféle tormával, a citrom lereszelt héjával és a finomra vágott snidlinggel. Megsózzuk és megborsozzuk, nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd lisztezett tálcára tesszük mindet. 
  2. Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kissé kilapítjuk. Közepes lángon aranyszínűre sütjük mindet.
  3. A hagymát finomra vágjuk és megfonnyasztjuk 2 ek felforrósított olajon. Hozzáadjuk a pulykacombfilét, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A burgonyás korongokat a vékonyra szeletelt hússal és a tejföllel rétegezzük. Néhány szál snidlinggel díszítjük.
A burgonyatortához bármilyen maradék sült húst is felhasználhatunk. Ideális vendégváró fogás. Süssük elő a tortácskák mindkét oldalát, majd tálalás előtt tegyük néhány percre forró sütőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss