Előkészítés: A céklát lecsepegtetjük, villával kissé összetörjük (a gumókat lereszeljük).
Elkészítés: Az ecetet egy edénybe öntjük, hozzáteszünk 1 pohár vizet, a cukrot, a szegfűszegeket, a tormát, néhány szem fekete borsot, és a forrástól számítva 3 percig főzzük. Utána levesszük a tűzről. A céklát salátás tálba tesszük, és egy sűrű szitán át meglocsoljuk az elkészített öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az almákat megmossuk, a magházukat kivesszük, húsukat hámozás nélkül vékony szeletkékre vágjuk. Óvatosan összekeverjük a céklával, hogy ne törjenek össze, és azonnal tálaljuk, különben az almákat a cékla nagyon pirosra festi.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 90 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre