Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töpörtyűs ínyenckrém

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A tepertőt megdaráljuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát kinyomjuk, majd mustárral, pirospaprikával, borssal és margarinnal összekeverjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.

Testesebb vörösborokhoz kiváló, mint például a Stílus Cuvée, amely a villányi borvidék déli lejtőinek két legnagyszerűbb fajtájából, Cabernet Sauvignonból és Merlotból áll. Mindkét fajtát terméskorlátozták, fürtválogatással 20,5 mustfokkal szüretelték. Hagyományos hordókban érlelődött, így a fajtajelleg gyönyörűen érződik a borban. Sötét rubinvörös színű, gyümölcsös, hosszú, nagytestű vörösbor.

Megjegyzés

Günzer Tamás villányi borász receptje, mely az Így főznek a borászok könyvben jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss