Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Michelin-csillagostól a csárdáig: íme 4 szuper teraszos étterem

Íme 4 szuper teraszos hely a Michelin-csillagostól a Gault&Millaut regionális listavezetőjén és a trendi olaszon át a vidéki csárdáig, ahol feszengés nélkül hódolhatsz a kulináris örömöknek.
Tanti Étterem – csúcsgasztronómia egy budai üzletközpontban

A Tanti nem egy puccos hely, a funkcionális minimált színek, párnák teszik otthonossá, és csak egy elhúzható üvegfal választja el az utcai terasztól. Akár egy hétköznapon, akár ünnepelni térsz be ide, úgy érezheted magad, mint a kedvenc nénikéd asztalánál. A 2014-ben nyílt hely Pesti Istvánnak köszönhetően került fel a gasztrotérképre és kapta meg hazánk negyedik Michelin-csillagát. Az új kihívást kereső Pestit a 28 éves Heiszler Olivér váltotta, aki jeles itthoni éttermekben, majd baszkföldi csillagos konyhákban nyert bevezetést a csúcsgasztronómiába. Rövid angliai kitérő után érkezett Budára, és olyan sikeresen kamatoztatta tapasztalatait, illetve váltotta valóra elképzeléseit, hogy a Tantit 2016-ban ismét csillagra érdemesítették a Michelin ítészei. A fiatal séf a szezonális helyi alapanyagok iránt tisztelettel viseltetve azt vallja, hogy „a jó étel az élet ünneplése”, és a konyhatechnológia lehetőségeit kiaknázva nyújt ismerős, mégis újszerű élményt a vendégeknek. Fogásai a klasszikus polgári konyha ízeit képviselik – letisztult formában tálalva.

Tudtad?

Aligha van Európában még egy olyan bevásárlóközpont, mint Budán a Hegyvidék, amelynek Michelin-csillagos étterem az egyik üzlete.

La Maréda – modern hagyományőrzés Győr szívében

Az idei Gault&Millau kalauz értékelése szerint a 2001 óta családi vállalkozásként működő teraszos étterem és bisztró változatlanul Győr, illetve a környék legjobb helye. Az ódon épület boltívei alatt hívogatóan elegáns, funkciók szerint üvegfallal tagolt belső tér és évszakonként változó étlap fogad, amely az ételek allergén besorolását is feltünteti. A Modern Magyar Konyha programban részt vevő La Marédában különleges figyelmet fordítanak az egészségesebb táplálkozásra, a magas minőségű alapanyagokra és a tálalás megújítására, ezenkívül naponta sütnek saját készítésű kenyeret. A melegkonyhás Hagyomány és Evolúció versenyt nyert séf mestere a hidegkonyhának is. Horváth Szilveszter páratlan kreativitással ötvözi a magyar és mediterrán ízeket, ugyanakkor a mai trend követése mellett a klasszikussá vált tradicionális fogások megtartására törekszik. Ételeihez felkutatja a régióban kapható legjobb alapanyagokat, az adott évszakhoz kötődő zöldségeket, gyümölcsöket használja, és a tökéletes ízek elérése érdekében beveti a legkorszerűbb konyhatechnikát is.

 Tudtad?

Magyarország 28 legjobb séfje között Horváth Szilveszter is közreműködött a Bocuse d’Or 2016-os európai döntőjének lebonyolításában. Nem mellékesen 3 évig ő mentorálta a La Marédában Szabó Kevint, a budapesti versenyt megnyerő Széll Tamás segítőjét.

Jamie’s Italian – menő hely a Budai Várban

A tévészakács nálunk nyitotta meg első közép-európai olasz éttermét, amelyekből kiterjedt hálózatot működtet szerte a világban. Tágas, világos termeivel és teraszával a Jamie’s Italian Buda Castle napszaktól függetlenül tökéletes helyszín kötetlen hangulatú baráti, családi étkezésekre, vagy akár egy munka utáni italra. Az egyedi összeállítású étlapon kipróbált, letesztelt receptek alapján készülő rusztikus, autentikus gyökerű ételek szerepelnek, melyeket Jamie és mentora, az Oxfordban nyílt első olasz éttermet vezető Gennaro Contaldo közösen alkottak meg. Naponta frissen készített tészták, házi pizza és látványkonyha is várja a vendégeket. A konyha lényege a modern, innovatív ötletekkel ötvözött hagyomány, egy kis Jamie-csavarral. Kizárólag olyan, lehetőleg bio alapanyagokat használnak, amelyek GMO-, azaz genetikai módosításoktól mentesek, fenntartható forrásból származnak, és csak olyan termelőktől vásárolnak húst, akik bizonyítottan kerülik az antibiotikumok használatát. A szigorú előírások betartását rendszeresen ellenőrzik a londoni központból.

Tudtad?

A Jamie Oliver Groupon belül 2016-ban a Jamie’s Italian Buda Castle kapta az Év Éttermi Nyitása Díjat, megelőzve Indiát, Szingapúrt, Hongkongot, Hollandiát, Ciprust, Kanadát és Brazíliát, továbbá bekerült Jamie 5 leglátogatottabb olasz étterme közé.

Fülemüle Csárda – tradíció és trend Villánykövesden

A Villányi borút mentén álló 150 éves csárdát és árnyas kerthelyiségét a település lakóin kívül igényes borturisták, kirándulók és bringás túrázók egyaránt szívesen látogatják. A hangulatos belső tér és az étlap érzékelteti, hogy a Fülemüle előtérbe helyezi az itt élő német nemzetiség hagyományainak ápolását, ugyanakkor a kínálat minden tekintetben megfelel a mai kor gasztronómia elvárásainak. Az étlapon olyan specialitások szerepelnek, mint az obatzda, a schupfnudli, a sajtos spätzle, a bajor csülök vagy a stájer tökmagos fagyi, de ínycsiklandó a halat és vadat felölelő magyaros választék is. A túrót, tejfölt, sajtot, házi füstölt árut és egyéb húskészítményeket környékbeli termelőktől, a primőr zöldségeket helyi boltokból és piacokról szerzik be, a zöldfűszereket a saját kertjükben vágják. Az étlapon feltüntetik az egyes fogások allergénanyag-tartalmát, a laktóz- és gluténérzékenyeknek pedig kívánságra külön ételt is készítenek a rendelkezésre álló alapanyagaikból. A kicsiket gyermekmenüvel és játszósarokkal várják.

Tudtad?

A pécsi Magyar Hölgyek Gasztronómiai és Borrendjének ajánlására a Fülemüle Csárda 2015-ben Európa-díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségétől.

10 VIDÉKI FAGYIZÓ, AHOVA FELTÉTLEN ÉRDEMES BETÉRNI! >>> 
GRILLEZNÉL, DE NINCS HOL? ITT A 4 LEGJOBB GRILLÉTTEREM A FŐVÁROSBAN! >>> 
MIT ÉRDEMES ENNI JAMIE OLIVER BUDAPESTI ÉTTERMÉBEN? KIPRÓBÁLTUK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss