Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 5 magyar étterem, ahol a legfinomabb a vasárnapi ebéd

default user icon
MME
Vasárnap nincs időd és kedved sem főzni, inkább beülnél a családdal valahova egy jót ebédelni, de hova? Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz nemcsak a legjobb éttermeket, cukrászdákat, street food helyeket listázza, hanem a legjobb vasárnapi ebédet is.

A Dining Guide összeállításából a top 5 vasárnapi ebédet emeljük ki. Négy budapesti vendéglő mellett egy balatoni étterem is helyet kapott a legjobbak között. A Vendéglő a kisbíróhoz az abszolút favorit, de a másik 4 hely is figyelemreméltó.

Vendéglő a kisbíróhoz

A budai Bock koncepció egyfelől összetéveszthetetlenül „bírói” konyha, másrészt egy kicsit mégis más. Kicsit könnyedebb, kicsit lazább, mint a nagykörúti bisztró, és folyamatosan igyekszik figyelembe venni a budaiak, a budai családok igényeit. A Varju Viktor vezette konyha tradicionális magyar ételeket kínál, innovatív felfogásban, újragondolt verzióban, és folyamatosan törekszik a szezonalitásra. Nem véletlen Buda egyik leglátogatottabb, töretlen népszerűségű étterme, ahol laza, kötetlen stílus és valóban jó ételek várják a látogatókat.

Émile

Volt egy álma a Gerbeaudháznak, mégpedig egy olyan hely Budán, a Rózsadomb és Pasarét metszéspontján, ahol otthonos ízeket ehetnek a vendégek, szinte családias környezetben. Időközben azonban valahogy más lett a hely, és kilépett a neki szánt szerepből. Végül azonban új életet kezd az Émile, visszatért a gyökereihez és megvalósítani törekedett az eredeti tervet. Közvetlenebb, az otthoni ízekre inkább emlékeztető stílusban f olytatta, természetesen továbbra is kiváló reggeli ételekkel, valamint cukrászsüteményekkel, melyek közül az Émile torta máris emblematikus.

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

Eredetileg Nagyvendéglőnek hívták, és ez több, mint száz éve volt. A budai étterem azóta nagyon sokat látott és nagy utat járt be. A hangsúly a családi vendéglátáson van. A konyha úgy igyekszik újszerűt mutatni, hogy közben tiszteletben tartja a tradíciókat. Az ételek egyszerűek és közérthetőek, az állandó étlapon kívül szezonális ajánlat is elérhető. Az étterem nagyon gyerekbarát, és saját termékeit sikeres webshopban is árulja.

Kistücsök

A tavaly a 25-ik születésnapját ünneplő balatonszemesi Kistücsök a balatoni régió állócsillaga. Az egész évben folyamatosan nyitva tartó étterem irigylésre méltó törzsvendég gárdával rendelkezik. Csapody Balázs fáradhatatlan elkötelezettsége a helyi alapanyagok felemelésére töretlen. A konyhát vezető Jahni László séf évtizedek óta folyamatosan ötvözi a klasszikus, magyar vidék ételeit a modernebb megújító elképzeléseivel. A tulajdonos személyisége, a konyha színvonala, valamint a Kistücsök családias hangulatú személyzete teszi teljessé az élményt.

Trattoria Pomo D’oro

Az ország első számú trattoriája a népszerű Gianni vezetésével működik. Közkedvelt, emblematikus, barátságos hangulatú olasz étterem az Arany János utcában, egy autentikus olasz trattoria minden elemével. A konyhafőnök, Rosario Simeoli a tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményét és innovatív, kreatív étel összeállításokat használ. Az étlap az olasz régiók tradicionális fogásait vonultatja fel, és ezek autentikus alapanyagait használja. Az ország legrészletgazdagabb olasz borválasztéka, mintegy 350 tétellel Jáhner Attila szakértelmével.

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB STREET FOOD HELYÉT: ÍME A GYŐZTES! >>> 

A PALÁGYI ESZTER VEZETTE COSTES LETT 2018 LEGJOBB ÉTTERME >>> 

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB CUKRÁSZDÁJÁT: ÍME A GYŐZTES! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss