Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 5 konyhai baki karácsonykor

default user icon
MME
Ha a következő tippeket betartod, akkor nyugodtan hátradőlhetsz, mert az ünnepi vacsora valószínűleg olyan tökéletes lesz, mint ahogy megálmodtad! Csak néhány apróságra kell figyelned, és nem lesz okod az aggodalomra!

1. Buborékok, minden mennyiségben

Ünneplés pezsgő nélkül? Nem az igazi! Ügyelj arra, hogy legyen egy behűtött pezsgő, amivel meg tudjátok koronázni a karácsonyi vacsorát. Ráadásul egy pohárka pezsgőtől még garantáltan nem lesz senki másnapos, hiszen általában csak kis mennyiségben (12%) tartalmaznak alkoholt, szóval nyugodtan elkortyolhatjátok. Csirió!

2. Segítség, hol a mozsár!?

Ha te készíted az ünnepi vacsorát, valószínűleg olyan konyhai eszközökre is szükséged lesz, amit legfeljebb tavaly ilyenkor, vagy még régebben használtál. Ezért simán előfordulhat, hogy nem emlékszel melyik dobozba/fiókba/szekrénybe tetted el a mozsarat, a kristálypoharakat vagy épp az arany étkészletet. Ha biztosra akarsz menni, a főzés előtt egy nappal készíts ki minden eszközt, amire szükséged lehet a vacsihoz!

3. Pihentesd a húsokat!

Ha azt szeretnéd, hogy a malacsült vagy a pulyka igazán omlós és szaftos legyen, akkor takard le egy fóliával és pihentesd fél órát a sütés után. Így a különböző levek megfelelően oszlanak el a húsban, és garantáltan nem lesz túlságosan száraz a menü.

4. Ne kísérletezz új receptekkel!

Gyakorlat teszi a mestert! Ha lehet, ne éppen most próbálj ki egy vadonatúj, trendi receptet, amit az Instagramon találtál. Minél jobban ismered a recepteket, annál biztosabb, hogy nem történik semmilyen váratlan hiba a sütés-főzés közben. Ha pedig mégis egy új receptet vetnél be, mindenképp készítsd el még karácsony előtt. Ünnepi receptjeinkkel például biztosan nem lőhetsz mellé!

5. Használjátok ki az egész lakást!

Hidd el, a vacsora sokkal különlegesebb lesz, ha nem ültök az asztalnál folyamatosan. A vendégváró falatkákat vagy a welcome drinket nyugodtan fogyasszátok el a nappaliban vagy az előszobában. A desszertet és a pezsgőt pedig szintén érdemes inkább a nappaliban tálalni. Így a vendégek sokkal kötetlenebbnek érzik majd a vacsit, bátrabban mennek ki a mosdóba, és neked is lesz egy kis mozgástered a konyhában és az étkezőben.  

TÖKÉLETES KARÁCSONYI VACSORA 3 LÉPÉSBEN>>> 

RAGACSOS KEKSZ, ZSUGORÍTOTT SZÍV - KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK ÉS FINOMSÁGOK, AMIKET A GYEREKKEL KÉSZÍTHETÜNK>>> 

ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! ITT A KARÁCSONYFA, AMIT BÁRMIKOR MEGEHETSZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss