1. Joghurtnap
Reggeli: Gyümölcsturmix
Hámozz meg, darabolj fel 2 db almát. Turmixold össze 100-100 ml natúr joghurttal és sovány tejjel.
Ebéd: Hideg uborkaleves
Moss meg, kocázz fel 1/3 db kígyóuborkát. A 2/3-át turmixold össze 150 ml natúr joghurttal és 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsd egy kevés sóval, borssal, édes-nemes paprikával, apróra vágott kaporral. A levest merd a tányérba, tedd bele a maradék uborkát, hűtsd be, és fogyasztás előtt adj hozzá 3-4 db félbevágott koktélparadicsomot.
Vacsora: Fűszeres natúr joghurt
Ízesíts apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés korianderrel és őrölt fekete borssal 1 kis pohár natúr joghurtot. Fogyassz mellé 1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret.
Nassolnivaló: Gyümölcssaláta
Darabolj fel 1-1 db körtét és banánt. Keverj ki 1 tk frissen facsart citromlevet egy kevés mézzel, és öntsd a gyümölcsökre. Ízesíts 150 ml natúr joghurtot 1 tk mézzel, egy kevés őrölt fahéjjal, és forgasd össze a gyümölcsökkel.
2. Rizsnap
Reggeli: Almás túró
Hámozz meg 1 db almát. Vágd apróra, locsold meg egy kevés citromlével, és keverd el 100 g zsírszegény túróval. Ízesítsd őrölt fahéjjal és néhány csepp mézzel.
Ebéd: Zöldséges rizs
Darabolj fel 1/2-1/2 db cukkinit, piros kaliforniai és t. v. paprikát, majd kevergetve pirítsd meg ezeket 1 ek felhevített olívaolajon. Adj hozzá 2-2 ek párolt (esetleg konzerv) zöldborsót és kukoricát, és melegítsd össze. Keverj a zöldségekhez 4-5 púpos ek főtt barna rizst, és locsold meg 1-1 tk olívaolajból és balzsamecetből, valamint 1 ek apróra vágott petrezselyemből készült dresszinggel. Ízesítsd borssal és sóval.
Vacsora: Tejberizs gyümölccsel
Zsírszegény tejben főzz meg 3 ek rizst, majd édesítsd 1-2 csepp mézzel. Fogyaszd el mellé a kedvenc idénygyümölcsödet (ne banánt!).
Nassolnivaló: Rizsszelet túróval
Kenj meg 2 szelet puffasztottrizs-szeletet 1-1 tk zsírszegény túróval. Fogyassz el mellé 1 db paradicsomot.
3. Zöldségnap
Reggeli: Zöldséglémix
Keverj össze 100 ml sárgarépa- és 200 ml multivitamintlevet, és kortyolgasd el. Egyél meg mellé 4-5 db sózatlan mandulát.
Ebéd: Párolt zöldségek túrókrémmel
Moss meg, darabolj fel 150 g sárgarépát, 1 db cukkinit és 1 db újhagymát. Az egészet pirítsd meg 1 ek olívaolajon, majd ízlés szerint sózd, borsozd meg. Adj hozzá 1-2 ek vizet, és lefedve párold puhára. Közben keverj krémesre 50 g zsírszegény túrót, 1 ek natúr joghurtot, 1 tk citromlevet és ¼ db lereszelt, kinyomkodott kígyóuborkát. Ízesítsd borssal, zöldfűszerekkel, és ezt tálald a párolt zöldségek mellé.
Vacsora: Zöldségleves
Tisztíts meg, majd darabolj fel 1 adag leveszöldséget (sárgarépa, fehérgyökér, zeller). Pirítsd meg 1 ek olívaolajon, majd öntsd fel 300-400 ml vízzel. Adj hozzá 1/2 db zöldségleveskockát, borsozd meg, szórj rá bőven felaprított petrezselyemzöldet, és főzd puhára a zöldségeket.
Nassolnivaló: Uborkás-paradicsomos katonák
Karikázz fel 1 db paradicsomot, kockázzon fel 1/4 db kígyóuborkát. Mindkettőt hintsd meg egy kevés sóval, borssal, majd ültesd rá az uborkakockákat a paradicsomszeletekre.
4. Gyümölcsnap
Reggeli: Banánfalatok
Karikázz fel 1/2 db banánt. Nyomkodj össze 4 tk túrót egy kevés tejjel, majd kend a banándarabkákra a túrókrémet.
Ebéd: Hamis almás palacsinta
Keverj el 1 db tojást 1 csapott ek liszttel, 6 ek ásványvízzel és 1 csipet kristálycukorral. Serpenyőben forrósíts fel 1 tk olajat, öntsd bele a masszát, és süsd meg, akár egy palacsintát. Ha kész, locsold meg 1-2 ek cukormentes almalével, tedd a tányérra, szórd meg őrölt fahéjjal, és fogyaszd el 1 db cikkekre vágott almával együtt.
Vacsora: Gyümölcssaláta
Forgass össze 200 g ízlés szerinti felolvasztott mirelit bogyós gyümölcsöt és 1 db feldarabolt nektarint, majd locsold meg 1 ek narancslével és 1 tk mézzel.
Nassolnivaló: Alma sajttal
Tegyél 1-1 db almagerezdre 1-1 vékony szelet light sajtot.
Figyelem! Ezeknek az étrendeknek a lényege a minimális kalóriabevitel, ezért egy napnál tovább tilos követni őket!