Sopronbánfalvi Kolostor Étterem – nem csak remetéknek
Jó 500 éve áll az erdőbe simulva a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor, amely napjainkban speciális táplálkozási és elvonulási programokra érkezőket fogad. A 21. századi technológiával felszerelt konyha a szállodában lakó és – előzetes bejelentkezés után – az à la carte vendégeket is kiszolgálja. Minden ételt az ép testben ép lélek szellemében, az egészséges táplálkozás alapelveinek betartásával, a finom elegancia és letisztultság jegyében készítenek. A keleti és nyugati szerzetesi eledeleket, az ebéd-, vacsora- és degusztációs menüket, valamint a vegetáriánus és ínyencfogásokat a 18. század eleji freskókkal és stukkókkal díszített refektóriumban tálalják fel. Egyedülálló különlegességük a Hét Mennyország multimédiás vacsora és a Gróf Buttler borászat kézműves alkotása, a pálos rend alapítójáról elnevezett Özséb bora.
Részletek >>>
Klastrom Étterem – magyaros és nemzetközi konyha Győrben
A győri városképet évszázadok óta meghatározó barokk Karmelita templom melletti kolostorépületben kialakított étterem védett belső udvarral rendelkezik, így tavasztól késő őszig a szabadban, egy 300 éves vadgesztenyefa alatt is lehet étkezni. A korabeli hangulatú étteremben naponta többféle menü választható 11–15 óráig, ezenkívül gazdag választékban kínálnak hagyományos magyaros és nemzetközi fogásokat, házias és parasztos ízeket, hal-, vad-, grill- és wellnessételeket, salátákat. Zóna- és gyermekadagok, továbbá a diétázók, a cukorbetegek és a lisztérzékenyek speciális igényeinek megfelelő ételek, valamint sajt- és teakülönlegességek is rendelhetők. A kőboltozatos pincében söröző működik.
Részletek >>>
Viator Apátsági Étterem és Borbár – tradíció és modernitás Pannonhalmán
A páratlan természeti környezetben, az ősi apátság tőszomszédságában épült étterem a gasztronómia nyelvén juttatja kifejezésre a bencés szerzetesek vendégfogadás iránti elhivatottságát. A szezononként megújuló, változatos étlapon szereplő fogásokhoz lehetőleg közeli termelőktől beszerzett magas minőségű alapanyagokat, valamint az apátsági gyógy- és fűszernövénykertből származó levendulát, kakukk- és citromfüvet, rozmaringot, zsályát használnak. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tömörüléshez tartozó étteremben külön hangsúlyt fektetnek a borokra, és szinte kizárólagosan a 2003-ban újraalapított bencés borászat tételeit kínálják. Égiszük alatt működik az Apátsági Major Látogatóközpontban létesített Pausa Apátsági Kávéház is.