Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a top 11 tipp narancsbőr ellen

default user icon
MME
A bőrön látható apró dudorok és bemélyedések sokasága, a cellulitis, a nők egyik legnagyobb ellensége. Ha megfogadod tanácsainkat, eltüntetheted vagy legalábbis elhalványíthatod a zavaró narancsbőrt.

Miről van szó?

Az apró dudorokat tulajdonképpen a kötőszöveten áttüremkedő zsírsejtek okozzák. A narancsbőr leggyakrabban a fenéken, a combon és a csípőn jelenik meg. Ennek számos magyarázata lehet, íme a leggyakoribbak:

-genetikai örökség,
-nyirokkeringési zavar,
-a női nemi hormon (ösztrogén) szintjének növekedése, például fogamzásgátló szedésekor,
-helytelen életmód.

A legtöbb esetben ez utóbbi vezet a kialakulásához. Megreformálásával a narancsbőr is eltűnik vagy legalábbis elhalványul!

Jótanácsok

Táplálkozás

1. A rostban gazdag étrend elengedhetetlen. Ajánlott: hüvelyesek, lencse, fokhagyma, paprika, paradicsom, saláta- és káposztafélék, zöld leveles zöldségek.

2. Ha eddig nem vagy csak ritkán ettél gyümölcsöt és zöldséget, feltétlenül kezdd el fogyasztani őket! Friss nyers gyümölcsből maximum 30 dkg, zöldségből minimum 50 dkg az ajánlott napi mennyiség.

3. A fehér lisztből készült pékáruk, tészták helyett részesítsd előnyben a teljes kiőrlésűeket, valamint a korpás, rozsos és lenmagos termékeket.

4. Fogyassz sovány húsokat és tejtermékeket. Húsételek készítésekor a lehető legkevesebb zsiradékot használd, és az is inkább növényi eredetű legyen.

5. Igyál meg naponta legalább 2 liter vizet.

6. Ami tilos: cukros, szénsavas üdítők, túl sok só, túl fűszeres ételek, cukros fogások, készételek, csipszek, tartósított és füstölt ételek.

Életmód

7. A sport is rendkívül fontos ahhoz, hogy sikeresen vedd fel a harcot a narancsbőr ellen. Az úszás, a kocogás és más kardiomozgások, valamint a kritikus helyeket megcélzó tornagyakorlatok sokat segítenek.

8. A vérkeringés felpezsdítése érdekében naponta masszírozd át a kritikus testrészeket, elsősorban a comb környékét.

9. Hatékony lehet a hideg-meleg vizes váltózuhany is, mert ez javítja a kötőszövetek vérellátását. Közben finoman dörzsöld át a bőrt dörzsikesztyűvel.

10. Kipróbálhatod az illóolajokat is. A grépfrút különösen ajánlott! Keverj össze 3 csepp grépfrútolajat 2-2 csepp narancs- és citromolajjal, masszírozd a bőrödbe, hagyd pár percig hatni, aztán jöhet a váltózuhany! 

11. Ami tilos: ha meg szeretnél szabadulni a narancsbőrtől, le kell mondanod a cigarettáról, az alkoholról és a kávéról.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>> 

ITT OLVASS TOVÁBB A NARANCSBŐRRŐL >>> 

(T)EGYÉL A NARANCSBŐR ELLEN! 10 TIPP, HOGY NYÁRRA FESZES LEGYEN A BŐRÖD! >>> 

NARANCSBŐR ELLENI DIÉTA - MINTAÉTRENDDEL! >>>  

EZT EDD ÉS EZT NE, HA NARANCSBŐRREL KÜZDESZ! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss