Elkészítés: Az olívaolajat egy lábosban felhevítem, az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre párolom benne. Beledobom a megmosott tönkölybúzát, a hajdinát és az árpát, megfűszerezem, és 2-3 percig pirítom. Ezután engedem fel a vízzel és fedő alatt 20-30 perc alatt megfőzöm. Ha hamar elpárolog a víz, szükséges mennyiségben utána öntök. Lekapcsolom a lángot, ráöntöm a szójaszószt, megkavarom és hagyom állni 10-20 percet, hogy a maradék levet is magába szívja. Ha kihűlt, 3/4 részét kézimixerrel vagy turmixgéppel pépesítem (ha nagyon összeáll, néhány csepp olívaolajat adok hozzá), majd a maradék részt is hozzákeverem. Kevés citromlével ízesíthetem. Lehűtve pirított barnakenyérrel, paradicsommal, kígyóuborkával kínálom, de zöldségmártogatósnak is kitűnő!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre