Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tönköly pizzatészta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Vékonyan olajozzunk ki egy nagy tálat. Tegyük a hozzávalókat egy másik nagy tálba és csináljunk egy mélyedést a közepébe. Öntsünk hozzá 430 ml langyos vizet, és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze.

Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett munkalapra és dagasszuk kb. 10 percig, amíg a tészta már sima, rugalmas, és ha az ujjunkkal megnyomjuk, azonnal visszanyeri az alakját. Tegyük a gyúrt tésztát az előkészített tálba, takarjuk le egy tiszta, nedves konyharuhával és 45 percig hagyjuk meleg helyen kelni, amíg duplájára nő.

Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, ütögessük ki a levegőt a tésztából az öklünkkel, és gyúrjuk át egyszer-kétszer. Formázzunk 6 egyforma méretű cipót a tésztából, takarjuk le újból, és további 10 percig hagyjuk kelni. Ideális esetben este készítsük el a tésztát, és éjszakára hagyjuk pihenni.

Melegítsük elő a sütőt (villany: 250 fok, gáz: 9-es fokozat), és kenjünk ki néhány nagyobb sütőlapot. Nyújtsuk ki a cipókat 23 cm átmérőjű, kör alakú lapokká, és tegyük őket az előkészített sütőlapokra.

Kenjük meg pizzaszósszal, szórjuk meg sajttal és tegyük rá a feltéteket. Így süssük amíg a sajt el nem olvad és a teteje meg nem pirul.

Megjegyzés

Recept és fotó: Nagyi titka - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss