Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonkatsu (japán rántott hús) petrezselymes újburgonyával

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

    1. A körethez a burgonyát megmossuk, megkapargatjuk, kettévágjuk, és feltesszük főni sós vízben.
    2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.
    3. A tonkatsu (japán rántott hús) elkészítéséhez a húst sózzuk, borsozzuk. A tojást az olajjal elkeverjük. A hússzeleteket előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a pankomorzsába forgatjuk. Azután 175 fokosra forrósított olajban megsütjük őket. 
    4. A burgonyához felaprítjuk a petrezselymet, és a vajon körülbelül 1 percig pirítjuk, ameddig zöld színű nem lesz a vaj, majd összerázzuk a leszűrt burgonyával.
    5. A japán rántott húst a mártással és a petrezselymes krumplival tálaljuk.

      Nézd meg videón, hogy készül a tonkatsu (japán rántott hús):

Ezek is érdekelhetnek

Friss