hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonkahabos, banánpasztás sütemény

60 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 11,5 dkg vaj
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kávépor
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 4 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 ek gyömbér
  • 1 csipet só
  • A kávéhabhoz:
  • 1,75 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dkg cukor
  • 1-2 szem reszelt tonkabab
  • 0,75 dl kávélikőr
  • 1 lap zselatin
  • A banánpasztához:
  • 7 dkg pépesített banán
  • néhány csepp citromlé
  • 1 tk rum
  • 9,5 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek tejszín
  • 1,5 g vaj

Elkészítés

  1. A tésztához előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A csokit összeolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat is, egy 20 x 25 cm-es formába öntjük, és 10–12 percig sütjük. Kihűtjük, és előbb téglalapokká, majd háromszögekké vágjuk.
  2. A kávéhabhoz beáztatjuk a zselatint. Kikeverünk 0,25 dl tejszínt a tojássárgájákkal, a cukorral és a tonkababbal, majd besűrűsítjük vízgőz fölött. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, hozzáöntjük a kávélikőrt. Hűtőbe tesszük 1 órára, végül habbá verjük a maradék tejszínt, és a krémhez forgatjuk.
  3. A banánpasztához keverjük a banánpépet a citromlével és a rummal. A cukrot egy lábasban borostyánszínűrekaramellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd belecsipkedjük a vajat. Ráöntjük a fehér csokira, végül elkeverjük a banánpéppel.
  4. A krémet 8 db 6 cm-es körgyűrűbe töltjük, és a közepükbe rejtjük a banánpasztát. 2 óra alatt kifagyasztjuk, a körgyűrűn belülmegfelezzük, majd karamellizálópisztollyalkiolvasztjuk. A tésztaháromszögeken tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek