Elkészítés: A lisztet dagasztótálba tesszük, fészket készítünk a közepébe, beleöntjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a 2 dl langyos tejet. 15 perc alatt langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a reszelt tonkababot, az olajat és a tojásfehérjéket (nem kell habbá verni) és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként rudakká sodorjuk, melyeket végül összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, fél órát kelni hagyjuk.
1 tojás sárgáját pici vízzel kikeverünk, ezzel lekenjük a fontott kalácsot, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük (160 fok légkeverés, vagy 180 fok alsó-felső sütés).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre