500 g GOURMET tonnarelli al nero di seppia (tintahaltintával színesített gitárhúrtészta, tésztakülönlegesség, )
50 ml CASTELLO olívaolaj + egy kevés a sütéshez
280 g LYTTOS görög olívabogyó
1 tk. LE GUSTO kakukkfű vagy néhány kakukkfűág
4 darab GOURMET tonhalsteak (egyenként kb. 100 g)
GOURMET tengeri só
LE GUSTO chilipehely fűszermalomból
LOMEE töltött afrikai paprika (mediterrán antipasti)
Elkészítés
A tésztát a csomagoláson szereplő útmutatásnak megfelelően, sós vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Kevés főzővizet félreteszünk.
A tésztát visszatesszük a fazékba, majd 50 ml főzővizet az olívaolajjal összekeverünk, és a tésztához adjuk, hasonlóképpen a kimagozott és felaprított olívabogyót, valamint a kakukkfüvet is. Fedő alatt kb. 5-10 percig pihentetjük, közben néhányszor megkeverjük.
Az olívaolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletre hevítjük, és a tonhalsteakek mindkét oldalát fél-fél percig úgy sütjük, hogy a hal belül nyers maradjon. Ízlés szerint teljesen átsütve is fogyasztható.
A tésztát mélytányérokra szedjük, és mindegyik adagra 1-1 tonhalfilét helyezünk. Ízlés szerint a tonhalat tengeri sóval és egyéb fűszerkeverékkel fűszerezzük. A tésztát díszíthetjük töltött afrikai paprikákkal is.