Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalsteak fekete tésztával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 500 g GOURMET tonnarelli al nero di seppia (tintahaltintával színesített gitárhúrtészta, tésztakülönlegesség, )
  • 50 ml CASTELLO olívaolaj + egy kevés a sütéshez
  • 280 g LYTTOS görög olívabogyó
  • 1 tk. LE GUSTO kakukkfű vagy néhány kakukkfűág
  • 4 darab GOURMET tonhalsteak (egyenként kb. 100 g)
  • GOURMET tengeri só
  • LE GUSTO chilipehely fűszermalomból
  • LOMEE töltött afrikai paprika (mediterrán antipasti)

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson szereplő útmutatásnak megfelelően, sós vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Kevés főzővizet félreteszünk.
  2. A tésztát visszatesszük a fazékba, majd 50 ml főzővizet az olívaolajjal összekeverünk, és a tésztához adjuk, hasonlóképpen a kimagozott és felaprított olívabogyót, valamint a kakukkfüvet is. Fedő alatt kb. 5-10 percig pihentetjük, közben néhányszor megkeverjük.
  3. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletre hevítjük, és a tonhalsteakek mindkét oldalát fél-fél percig úgy sütjük, hogy a hal belül nyers maradjon. Ízlés szerint teljesen átsütve is fogyasztható.
  4. A tésztát mélytányérokra szedjük, és mindegyik adagra 1-1 tonhalfilét helyezünk. Ízlés szerint a tonhalat tengeri sóval és egyéb fűszerkeverékkel fűszerezzük. A tésztát díszíthetjük töltött afrikai paprikákkal is.

    KARÁCSONYI SAJTTORTAKRÉM ŐSZIBARACKKAL >>> 

    VÖRÖSKÁPOSZTA-LEVES >>> 

    KÓKUSZKOCKA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES) >>> 

    GOURMET ÜNNEP - KÜLÖNLEGES RECEPTEK KARÁCSONYRA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss