Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas tészta paradicsomosan

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Glutén
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást.
  2. A szeletekre vágott fokhagymát egy serpenyőben nagyjából 2 perc alatt olivaolajon megpirítjuk.
  3. A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, majd ráöntjük a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, felöntjük a passzírozott paradicsommal is. Elkeverjük, 3-4 percig forraljuk.
  4. A paradicsomos alaphoz öntjük a tészta félretett főzővizét, majd miután újra felforrt a szósz, beletesszük a kifőtt tésztát is.
  5. Meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal, aztán alaposan összekeverjük a tonhalas alappal. Végül elzárjuk a gázt, tálalásnál pedig ízlés szerint megszórjuk egy kevés parmezánnal.

Nézd meg videón is, hogyan készül a tonhalas tészta paradicsomosan:

Ezek is érdekelhetnek

Friss