Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és egyszerű tésztavacsora: mennyei fűszeres tőkehalas spagetti

default user icon
MME
Ezt a klasszikus tésztaételt az olaszok csak puttanesca-nak hívják, telis-tele van jellegzetes pikáns, fűszeres, olaszos ízekkel. A puttanesca eredetileg szardellából készül, de tőkehallal még finomabb. Ha gyors és izgalmas vacsorára vágytok, mindenképp próbáljátok ki - most megmutatjuk, hogyan készül, lépésről-lépésre!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása  éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Fűszeres-tőkehalas spagetti
Hozzávalók:

30 dkg tőkehalfilé
2 dkg kapribogyó
2 dkg zöld olívabogyó
40 dkg paradicsom
1 dl paradicsomszósz
15 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma
0,1 dkg cayennebors-pehely
olívaolaj
friss oregánó

bors

Amire még szükséged lesz:

lábos
serpenyő

A RECEPT >>> 
A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! >>> 
Step by step

1. Az alapanyagok

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd fel kisebb kockákra a paradicsomot. (Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymagerezdeket nyomd szét a kés lapjával, és aprítsd fel, ezután az oregánó egy részét vágd finomra, a maradék oregánót pedig hagyd egyben a tálaláshoz.

2. Főzd ki a tésztát!

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

3. Süsd meg a tőkehal filéket!

Amíg a tészta fő, mosd meg a halfiléket, majd háztartási törlőkendővel töröld át őket, sózd és borsozd be mindkét oldalukat. Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha az olaj már elég meleg, tedd bele a tőkehal filéket, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig. Akkor jó, ha már egy kicsit megpirultak. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre egy tányérra.



4. Készítsd el a fűszeres szószt!

Töröld el az előbb használt serpenyőt, majd ismét hevíts fel egy kis olajat. Tedd bele a fokhagymákat, kevergesd 5-10 másodpercig. Vigyázz, nehogy megégjenek! Ezután add hozzá a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kapribogyót, az olivabogyókat, az apróra vágott oregánót, és ízlés szerint cayenne bors pelyhet. Lassú tűzön forrald fel a szószt, majd hagyd még főni nagyjából 3-4 percig, hogy a szósz kissé összeugorjon. Ízlés szerint sózd és borsozd. Tedd vissza a szószba a halat, és időnként megkevergetve főzd össze az ízeket további 6-7 percig.

5. Hagyd, hogy összeérjenek az ízek!

Amikor a szósz a hallal együtt már majdnem kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát. Nem baj, ha a kevergetés közben a tőkehal filék kicsit eltörnek. Rottyants rajta még egyet.

6. A tálalás

Ezután már csak a tálalás maradt hátra. Halmozd a fűszeres-tőkehalas spagettit a tányérra és díszítsd friss oregánóval.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss