Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas penne sajtmártással

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • penne
  • kukorica
  • tonhal
  • paradicsom
  • A sajtmártáshoz:
  • minél többféle sajt
  • tejszín vagy tej
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A pennét megfőzöm sós vízben.

A sajtmártáshoz 1 kávéskanálnyi vajat felolvasztok és kb. ugyanannyi lisztet teszek hozzá. Amikor már színe van, egy kis vizet öntök rá, majd beleteszek fél leveskockát. Felöntöm tejszínnel (vagy tejjel, de a tejszín jobb), és teszek bele kockasajtot, reszelt trappistát (bármi, ami sajt), majd sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, összekeverem.

Innentől már csak össze kell önteni a hozzávalókat: a pennére a kukoricát, a tonhalat, a felkockázott paradicsomot, végül a sajtmártást.

Megjegyzés

Ez a tipikusan a *ronda de finom* étel. A recept írásakor épp máshogyan eszem, de az előző finomabb volt... bár ez is jó. A mostaniban rizstésztás pennét használtam, és a kukorica helyett borsó-bébirépa konzerv egyveleget. Ja, és a paradicsomot is kifelejtettem belőle, de ettől függetlenül is finom. Frissen összepakolva a legjobb, melegítve a konzerv tonhal nem az igazi, de azért ehető. - Heidra

Ezek is érdekelhetnek

Friss