hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas makaróni olajbogyóval

MME MME
1 4.5/5
45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát kifőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, kevés olajon. Majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt (ha van egész paradicsom, abból is belevághatunk egyet), kis vízzel higítjuk. Ha rotyog, hozzáadjuk a két halkonzervet, megfűszerezzük, újra felforraljuk. Az immár elkészült szószt összekeverjük a tésztával, és egy jénai tálba tesszük (esetleg csepegtethetünk egy kis olajat a jénai aljára, hogy ne ragadjon le). Végül meghintjük az egészet egy marék olívabogyóval, és ízlés szerint sajtot reszelünk rá. Majd jó meleg sütőbe tesszük, amíg a sajt szép pirosra sül.

Megjegyzés

Nagyon kiadós, és hihetetlenül finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek