hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas lasagne all arrabbiata

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát apróra kockázzuk. A hosszában felhasított csilit a magok kikaparása után megmossuk és finomra aprítjuk.
  2. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat. Megpároljuk rajta a hagymákat és a csilit, majd belekeverjük a paradicsompürét, és kissé megkapatjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt, és felöntjük 1/8 l vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a paradicsomokat fakanállal kisebbre daraboljuk. Végül az egészet felforraljuk, fedő alatt főzzük kb. 10 percig, és egy kevés sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  3. A leöblített babot lecsepegtetjük, a lecsepegtetett tonhalat villával szétnyomkodjuk. A kemény sajtot finomra reszeljük, a mozzarellát vékonyra szeleteljük. A babot és a tonhalat a paradicsomszószba forgatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Közben egyszögletes sütőtál vagy tepsi alját vékonyan megkenjük a szósszal és egymás mellé lasagnelapokat fektetünk bele. Ezekre szószt merünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 2 ek sajtot félretéve folytatjuk a rétegezést. A végén az egészet befedjük tésztával, rákenjük a maradék szószt, és beborítjuk a mozzarellaszeletekkel. A félretett reszelt sajttal megszórva készre sütjük kb. 45 perc alatt.
Ha nem szereted a csípőset, kihagyhatod belőle a csilit. Ételízesítő helyett 1 db leveskockát morzsolhatsz a szószba.

Ezek is érdekelhetnek