A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem mondom azt, hogy puhára vagy "al dente-re", mert ez ízlés dolga.
Amíg a tészta fő, a tonhal olaját egy serpenyőbe öntjük, ha kevésnek ítéljük, kevés olajat adhatunk még hozzá. A felmelegített olajban megpároljuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tonhalat, majd 2-3 korty fehérbort. Összeforraljuk, sózzuk - borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és némi citromlevet is facsarunk bele. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk kaporral, forralunk még egyet rajta és kész!
A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és a halas szósszal összeforgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre