Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas farfalle

15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem mondom azt, hogy puhára vagy "al dente-re", mert ez ízlés dolga.

Amíg a tészta fő, a tonhal olaját egy serpenyőbe öntjük, ha kevésnek ítéljük, kevés olajat adhatunk még hozzá. A felmelegített olajban megpároljuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tonhalat, majd 2-3 korty fehérbort. Összeforraljuk, sózzuk - borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és némi citromlevet is facsarunk bele. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk kaporral, forralunk még egyet rajta és kész!

A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és a halas szósszal összeforgatjuk.

Megjegyzés

Tudom, hogy sok receptre mondtam már, hogy mennyire egyszerű.... de ez tényleg az! A tészta főzési ideje több, mint az étel elkészítése. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss