Csokis-meggyes tortácskák

75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • vaj
  • cukor
  • liszt
  • kakaópor
  • meggy
  • cukor
  • étcsokoládé
  • tej
  • tej

Elkészítés

  1. Először a kekszes alapot készítjük el: a 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és egy evőkanál vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
  2. Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen leszűrjüke, és csak a sűrűjét használjuk.
  3. Ha elkészült a kekszünk, hűlni hagyjuk, miközben a maradék vajat megolvasztjuk. A kekszet összetörjük, a vajjal összekeverjük, és belenyomkodjuk 8 db mini tortaforma (8 cm átmérőjű) aljába.
  4. A krémhez felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a sűrített tejszínt, majd folytonos keverés mellett belecsurgatjuk az olvadt csokoládét. A tortaformákat félig megtöltjük a csokis krémmel, és a közepébe 2 evőkanálnyi meggy lekvárt teszünk, végül befedjük egy újabb réteg csokis krémmel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Ez egy csokoládébomba, a közepébe rejtett kis meggyes meglepetéssel. Még egy csokiimádónak is nagy falat! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss