Először a kekszes alapot készítjük el: a 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és egy evőkanál vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen leszűrjüke, és csak a sűrűjét használjuk.
Ha elkészült a kekszünk, hűlni hagyjuk, miközben a maradék vajat megolvasztjuk. A kekszet összetörjük, a vajjal összekeverjük, és belenyomkodjuk 8 db mini tortaforma (8 cm átmérőjű) aljába.
A krémhez felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a sűrített tejszínt, majd folytonos keverés mellett belecsurgatjuk az olvadt csokoládét. A tortaformákat félig megtöltjük a csokis krémmel, és a közepébe 2 evőkanálnyi meggy lekvárt teszünk, végül befedjük egy újabb réteg csokis krémmel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.