Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legnagyobb klasszikus csúnyán elvérzett a tömlős sajtkrémek tesztjén

A szeletelt sajtokat már teszteltük, most a kenhető változatokon a sor. Ezért 11 tömlős sajtkrémet dobtunk a kosarunkba, hogy kóstolás után megírjuk, melyiket éri meg megvenni, és melyiket kerüljétek el messziről. Íme az eredmény.

Vannak élelmiszerek, melyek a háború óta nem változtak. Erre remek példa a konzervek világa, melyeknek maximum a nyitófüle módosult az elmúlt 60 évben. Ehhez nagyon közel járnak a tömlős sajtok is, melyek csomagolása felett, valljuk be, eljárt az idő. Egy vastagabb fólia, melynek két végét fémgyűrűvel szorítják össze. Igazi fesztiválos étrendkiegészítő, de számtalan kollégiumban is alapkelléknek számít.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

Ezen felbuzdulva jött az ötlet, hogy felássuk a boltokat és leteszteljük az aktuális natúr-tejszínes tömlőssajt-kínálatot. 11 önkéntest sikerült keríteni, melyek között az egyetlen, ám de biztos közös pont, hogy nincsenek ízesítve. A zsírtartalmat most nem vettük figyelembe.

Medve

Felszakítás után gigantikus illatfelhőben nincsen részünk. Egyetlen gyenge tejszínes illatot találunk benne, de ez a maximum. Állagra egészen krémes, sőt, mintha apró buborékokat is találna benne az ember. Kóstolva egy tejszínes, kicsit sajtos élménnyel gazdagodunk.

Adatok: 100 gramm, tejszín 10%, 235 ft

HOLTVERSENY AZ ELSŐ HELYEN: TESZTELTÜK A MAGYAROS VAJKRÉMEKET >>> 
Farmer

Illatra a sajt erősebben van jelen, ami egy ilyen termék esetében kicsit sem hátrány. Állagra kifejezetten lágy és krémes, ezt nagyon könnyen tudjuk kenni. Kóstolva marad a sajtos vonal, de becsatlakozik hozzá egy erőteljes sós löket is, amit kicsit nehéz hova tenni. Az íze sokáig nem tart, utóíze pedig nincs.

Adatok: 100 gramm, tejszín 10%, 129 ft

Mackó

Az ömlesztett sajtok között az egyik nagy klasszikus a Mackó. Illatra tökéletesen semmi, se tejszínes, se sajtos irány nincs benne. Állagra közepesen kemény, még egy fesztiválon is kenhetőnek számít. Kóstolva se lesz rózsásabb a helyzet, semmi íze nincs jóformán, egyetlen másodpercig felrémlik a sajt, de hamar kifúj.

Adatok: 100 gramm, 229 ft

TÉSZTASZÓSZTESZT! KIFEJEZETTEN FINOM BOLTI PESTÓKRA BUKKANTUNK >>> 
Camping

Illatra egy nagyon picit a tejszín a dominánsabb benne, de ha rendesen, mélyen beleszippantunk, akkor megérezzük a sajtot is. Állagra krémes, sűrűbb fajta, amit picit nehezebben tudunk felkenni egy puha szelet kenyérre. Kóstolva megjelenik benne a sajt, persze nem túlzóan, de érezni, hogy nem egy ízetlen masszát nyalogatunk.

Adatok: 100 gramm, sajt 37,9%, tejszín 26,5%, 199 ft

Milfina (Aldi)

Már a csomagolást markolászva is kiderül, hogy nagyon laza az állaga, szinte kifolyik a csomagolásból. Illatra veszettül tejes hatást kelt, ami kóstolva egyenesen eljut a kefirig, melyek együtt teljes képzavart okoznak. Sajtos íz egyáltalán nincs benne.

Adatok: 100 gramm, tejszín 5%, 79 ft

TESZT! HOLTVERSENY AZ ELSŐ HELYEN A KETCHUPOK VERSENYÉN >>> 
Spar

Illatra egészen biztató, mivel érezni rajta egy kicsit a sajtot. Állagra krémes, amit könnyen kezelhetünk egy puha szelet kenyéren is. Kóstolva beigazolódik, hogy a magas sajttartalom nincs hiába. A sajtos íz megvan, tejszín semmi, összességében nem rossz.

Adatok: 100 gramm, sajt 38%, 125 ft

Mizo Boci

Illatra sokat nem árul el magából, csak ha iszonyat közel tesszük orrunkhoz. Kóstolva egy kicsit savanykásabb, de ami még érdekesebb, mintha füstölt lenne egy icipicit. Állagra közepesen sűrű, pont ideális arra, hogy fél perc alatt felkenjük egy szelet kenyérre. A sajtos íz megvan, de nem túl harsány.

Adatok: 100 gramm, tejszín 10%, 175 ft

SALSA ÉS SAJTSZÓSZTESZT: MELYIK A LEGJOBB BOLTI MÁRTOGATÓS? >>> 
Talléros

A csomagolás megérintése már félelmet ébreszt egy jó lelkiismeretű emberben is. A nyitás során laza 10% kifröccsen belőle, annyira folyékony. A vízhez még nincs közvetlenül közel, de szinte iható az egész. Illatra picit tejszínes, de kóstolva pont a sajt benne az erősebb. Érdekes példány, csak az állagát nehéz értelmezni.

Adatok: 100 gramm, 139 ft

Bluedino

Illatra intenzíven tejszínes, állagra kifejezetten kemény, ezt szinte harapni kell. Kóstolva a tejszín mellé rendesen megjön a sajt is. Összességében mindkét íz rendesen kiérződik belőle. Nincsen kellemetlen utóíze, egészen jól szerepelt.

Adatok: 100 gramm, 125 ft

TESZT! SZÖRNYEN NEHÉZ IGAZÁN JÓ MOZZARELLÁT TALÁLNI! >>> 
CBA

Illatra egészen üres, sok sajtot ebben sem lehet felfedezni. Állagra ez is masszív, rendesen kenni kell, akár egy hideg teavajat. Kóstolva picit mintha ementáli lenne, de valószínűleg csak az aromák dolgoznak benne ilyen irányba. Az utóízében sajnos kijön egy rossz "műsajt" íz.

Adatok: 100 gramm, 125 ft

Tesco

Illatra félénken semmit nem árul el magából. Kóstolva merőben más a helyzet, mivel kapunk egy sajtos-vajas-krémes egyveleget. Könnyen kenhető, kifejezetten zsíros állaga van, ami sok tesztalany szerint előny, nem pedig hátrány. A sajt szekció íze sem rossz, egészen tűrhető, sőt!

Adatok: 100 gramm, 179 ft

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
Ítélet

Vannak szempontok, melyek alapján alig lehet különbséget tenni köztük, ilyen például a nyers illat. Szemben ezzel, állag alapján eléggé jól meg lehet különböztetni őket, van ami úgy folyik, mint a víz, de van, amit bizony majdnem rágni kell.

A Camping mondhatni hozta a kötelezőt, de a Tesco igazi meglepetésként szolgált második helyével. A bronzérem szintén egy ismert márkára került, a Medve is teljesítette azt, amit elvártunk előzetesen tőle.

Igazán nagy csalódás a Mackó okozta. Ízre semmilyen, kár ezt egy pillanatig is sajtnak hívni. Ennél sokkal jobb ömlesztett termékek vannak a piacon, jóval olcsóbban is.

TESZT! MEGTALÁLTUK A LEGFINOMABB KAUKÁZUSI KEFIRT! >>> 

Helyezések:

1. Camping
2. Tesco
3. Medve
4. Bluedino
5. Spar
6. Boci
7. Talléros
8. Farmer
9. Cba
10. Mackó
11. Milfina

Ezek is érdekelhetnek