Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tom Yam Goong (csípős garnélaleves)

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát és a gyömbért darabolom, a hagymát, a póréhagymát és a chilipaprikát karikára vágom. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfűvet hosszú csíkokra, a laskagombát, korianderlevelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.

A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, feleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és lime héjat, facsarok bele citromlevet, s elkezdem főzni. Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is. Majd öntök bele fehérbort, s beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.

Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem korianderlevéllel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss