Elkészítés: A fokhagymát és a gyömbért darabolom, a hagymát, a póréhagymát és a chilipaprikát karikára vágom. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfűvet hosszú csíkokra, a laskagombát, korianderlevelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.
A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, feleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és lime héjat, facsarok bele citromlevet, s elkezdem főzni. Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is. Majd öntök bele fehérbort, s beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.
Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem korianderlevéllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre