Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tolvai Reni: Pár hónap alatt leolvadt rólam majdnem minden felesleg!

default user icon
MME
Tolvai Reni énekesnővel beszélgettünk az egészséges életmódról, a fogyókúra nehézségeiről, és arról, hogy melyik kedvencéről volt a legnehezebb lemondania a diétája során.

- Nagyváradon születtél és nagyon hamar népszerű lettél, így az üzleti világgal is megismerkedtél. Említetted a Herbalife sajtóreggelijén, hogy már 14 éves korodban megismerkedtél a cég termékeivel. Hogyhogy ilyen korán? Mit hoztál otthonról táplálkozás szempontjából?

Tolvai Reni: Nagymamám cukrász volt és állandóan jobbnál jobb süteményeket és tortákat készített, így az asztalon mindig volt valamilyen finomság – és ettem is. Imádtam, és azóta sem tudok semmit sem hozzá hasonlítani. A városban rengetegen rendeltek tőle húsvétra, karácsonyra, születésnapra és még megannyi jeles ünnepre. Persze ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem egy nádszál kislány voltam. Viszont kamaszkoromban elkezdtek zavarni a plusz kilók, így hamar eljött az a pont, amikor anyukámmal azt mondtuk: ennyi volt, mostantól életmódot kell váltanom és le kell fogynom.

Mindmegette: Mikor és hogyan kezdtél el diétázni?

Tolvai Reni: 14 éves koromban már sokszor feszélyezve éreztem magam, és ez nem tett jót a testemnek-lelkemnek. Anyukám egy kolléganőjétől hallott a Herbalife módszeréről, aki szintén jó néhány kilót leadott ezzel a módszerrel, így én is kipróbáltam, aminek az lett az eredménye, hogy pár hónap alatt leolvadt rólam majdnem minden felesleg. Fél év alatt 17 kg-ot fogytam. Sokat segítettek a shake-ek, melyek magas fehérjetartalommal, esszenciális vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint rostokkal biztosítják a legfontosabb tápanyagokat a szervezet számára.

Mindmegette: Milyen változást éreztél magadon?

Tolvai Reni: Ez volt életemben az első diétám. Rettenetesen boldog voltam, tele lettem önbizalommal, örültem, hogy van egy módszer, ami beválik, ráadásul anyukám annyira komolyan vette az életmódváltást, hogy elkezdett ezzel komolyabban is foglalkozni és tanácsadó lett. Azóta is fogyasztja a Herbalife termékeit, és nem telik el nap, hogy ne egy finom shake-el indítaná a napot.

Mindmegette: Sokáig jól meg tudtad tartani az alakodat, mi történt, hogy újra diétáznod kell?

Tolvai Reni: Körülbelül 2 évvel ezelőtt annyira vágytam már a tojásra vagy egy szelet kenyérre, hogy inkább feladtam a jól bevált étkezési szokásaimat, ami sajnos rögtön meg is látszott rajtam. Most pedig azon vagyok, hogy ezt az állapotot megváltoztassam és visszaálljak arra rendszerre, ami korábban már bevált.

Mindmegette: Miről volt nehéz lemondani?

Tolvai Reni: Imádom a pizzákat, a sült krumplit és gyakorlatilag mindent, ami hizlal.

Mindmegette: Most, hogy néz ki egy napod étkezés szempontjából?

Tolvai Reni: Ha időre kell mennem valahova, akkor általában sietek, kapkodok, de mivel a reggeli shake-et elkészíteni két perc, ezért nem létezik olyan, hogy nincs időm erre, így a reggeli kipipálva. Annyira tápláló, és annyira eltelít, hogy 5 órán keresztül nem is vagyok éhes tőle és tele vagyok energiával. Emellett fontos a folyadék, ezért teát és aloe italt is iszom hozzá, ami nagyjából 1 liter folyadéknak felel meg.

A következő étkezésem délután 2 körül szokott lenni és általában mindig csirkét/halat eszem valamilyen formában, dús és színes zöldségkörettel. Jelenleg fogyás programon vagyok, ami azt jelenti, hogy két étkezést helyettesítő shake-el, ezért most a vacsorám is az. Gyerekkorom óta sokat fejlődtek a Herbalife termékei, mert most már van vegán és gluténmentes verzió is, és ezek is természetes színnel és ízzel rendelkeznek. Ehhez még van két Herbalife snack-em, ami valami isteni finom: olyan az íze, mintha valami csokit ennél, csak fehérje van benne. Ez olyan szinten kielégíti az édesség iránti vágyamat, hogy egyáltalán nem kívánok mellette semmilyen más édességet.

Mindmegette: Mennyit szeretnél fogyni?

Tolvai Reni: Nem tudom, hogy hány kiló vagyok, csak szeretném jobban érezni magam a bőrömben. Azt szokták mondani, hogy a videó nem hazudik, ezért le szoktam magam kamerázni, hogy lássam, hogyan fejlődök, mi az amin még változtatni szeretnék. Nekem ez így bőven elég. Nem szeretnék számokat látni, mert lehet, hogy több kiló vagyok, mint amennyi jól hangzana, cserébe viszont úgy nézek ki, ami tetszik nekem. Lehet, hogy soha életemben nem leszek 50 kg, mert erős a csontozatom és masszív az izomzatom, ezért nem akarom magamat különféle számokkal stresszelni, hiszen a tükör sosem hazudik.

Mindmegette: Az étkezés mellett mire figyelsz még?

Tolvai Reni: Sportolok, otthon napi egy órát kardiózom. Ehhez vettem egy szőnyeget, azon hasizmozok, de ezen kívül semmi más nem kell hozzá. Így rengeteg időt is megspórolok magamnak, hiszen nem kell utaznom vagy éppen be- és kicsomagolnom a ruhákat. Hosszú ideig súlyzós edzésekre jártam egy személyi edzőhöz, de annak nem volt számomra igazán eredménye. A testem nem fogyott, hanem az izmaim lettek egyre masszívabbak. Persze mindenkinek más válik be, mert láttam sok lányt, akiknek nagyon szép tónusos lett a testük.

A diétám során előnyben részesítem az otthon elkészített dolgokat, mivel egy étteremben kevésbé mondhatod, hogy roston sült, teljesen olajmentes húst kérsz, amire ne kerüljön egy csepp öntet se. Volt már ilyenre példa, de miközben soroltam a pincérnek a kéréseimet, már én éreztem kellemetlenül magamat. Ha az embernek van egy célja, akkor neki kell megcsinálnia, azokat az ételeket, amiket ehet, ezt viszont kedve és ízlése szerint díszítheti. Ha egy étel olyan szép, hogy elolvadok tőle, attól már félig jól is laktam.

Mindmegette: Mi az, ami motivál, segít a fogyásban?

Tolvai Reni: Valaha S méret voltam, most M  vagyok és szeretnék újra S-es ruhákat viselni. A rólam készült videók, pedig gyakorlatilag “szárnyakat adnak”, ha egy kicsit elfáradok. Az edzésekhez egy kicsit agresszívebb, odamondós és gyors ütemű zenéket teszek be, ami tökéletesen fel tud pörgetni.

Mindmegette: Van kedvenc ételed a Mindmegette receptjei között?

Tolvai Reni: Igen, van egy tepsis penne, amit itt találtam, és azóta is nagy kedvenc.

Ezek is érdekelhetnek

Friss