hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött zsemle II.

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket kettévágjuk, kiszedjük a belsejüket, egy tálba tesszük. Az üres zsemléket cukrozott tejben megforgatjuk, és a kivajázott tepsibe tesszük. A zsemle belsejét reszelőn lereszeljük, a túrót átpasszírozzuk, hogy minél krémesebb legyen, hozzáadjuk a tejfölt, de csak annyit hogy ne legyen folyékony. A tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk, majd a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Ha jól összekevertük, megtöltjük a zsemléket, ráborítjuk a tetejét, és megkenjük bőven tejfölel. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek