Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan!

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A palacsinta tészta hozzávalóit simára keverjük, majd beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, és 30 percig állnihagyjuk, hogy a liszt megduzzadjon. Eközben elkészítjük a tölteléket. A hagymát vékony szeletekre, a kolbászt apró kockákra vágjuk és a zsiradékon rövid ideig sütjük. Hozzátesszük a kockára vágott paprikát, cukkinit, kissé sütjük, majd kevés vízzel felöntjük és a leveskockát is beletesszük és a ragut puhára pároljuk. Szükség esetén még adunk hozzá vizet, majd a liszttel besürítjük. Sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat, a kolbásztól, valamint a leveskockától eléggé sós és fűszeres.)

A kisütött (kb. 5-6 db normál nagyságú) palacsinták egyik szélére rakunk a töltelékből, majd feltekerjük, és előmelegített tányéron tálaljuk.

Megjegyzés

Finomra vágott olajbogyót is tehetünk bele. Készíthetjük más zöldségfélékkel, gyümölccsel, joghurttal, fagyival stb.
Fagyasztva eltartható, így érdemes legalább dupla adaggal készíteni.
Laktató, kiváló - pizza helyet - egy kerti partin hideg sör kíséretében.
Gyerekeknek édes változatban /petrezselyemzöld nélkül/ gyümölccsel, joghurttal, sodóval, csokikrémmel, stb. készítsük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss