Elkészítés: A tököt félbevágjuk, megpucoljuk és kivájjuk a belsejét. Enyhén sós, ecetes vízben pár percig főzzük, aztán kivesszük, és egy tűzálló edénybe tesszük. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (majoranna, kaukkfű stb. ízlés szerint), és összepirítjuk. Félretesszük hűlni. Közben a rizst enyhén sós vízben megfőzzük, és a húshoz adjuk. Miután a töltelék langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük. A félbevágott tökök belsejét megtömjük a töltelékkel, a tetejükre morzsoljuk a vajat. A tök mellé 1 dl húslevest öntünk, és nem túl forró sütőbe tesszük kb. 25-30 percre. Mielőtt kész lenne a tök, kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk kapros tejföllel a tetejét, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre