Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tojás teriyaki szósszal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kétféle tölteléket csináltam a tojásokhoz. Mindkettő alapja a tojások sárgája volt, de különféle ízesítéssel. Az elsőhöz 2 kanál tejföllel, kevés őrölt pirospaprikával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítettem a tojás sárgáját, villával jól összetörtem, majd cukrászfecskendővel visszatöltöttem a tojásfehérjébe.

A másik tölteléket spenóttal, újhagyma zöldjével, teriyaki szósszal, sóval, borssal ízesítettem. A spenótot és az újhagyma zöldjét pár másodpercig forró vízben balnsíroztam, majd azonnal jeges vízbe szedtem át. Így a szép zöld színét megőrizte, és kellően ki is hűlt a további feldolgozáshoz. Nagyon apróra daraboltam, hozzákevertem a főtt tojássárgához, sóztam, borsoztam, és ehhez is hozzáadtam egy kiskanál teriyaki szószt. Villával összetörtem, és visszatöltöttem a tojásfehérjékbe.

Megjegyzés

A teriyaki szósznak - mióta megkóstoltam - rabja lettem. Egyre több ételhez használom, és nem csak keleti ízűekhez. Ajánlom kipróbálni!
Kisebb mennyiségben készítettem el ezt az ételt, és ha kellett volna változtatni rajta, még húsvét előtt megtettem volna. De nem volt szükség rá, így ez is a vendégvárók közt volt. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss