A zsemlét apróra tépkedjük, majd a tejben áztatjuk 1 óra hosszat. Közben 8 db tojást keményre főzünk, és megvárjuk, hogy kihűljenek.
A kihűlt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és kiemelt sárgájukat egy tálban villával összetörjük. Hozzáadunk 1 ek. puha vajat, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a kissé kinyomkodott zsemlét és a finomra aprított petrezselymet, majd összedolgozzuk a maradék nyers tojással.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 16 fél főtt tojást egy tűzálló tálba ültetjük, és az üregüket megtöltjük a masszával. Végül meglocsoljuk a felolvasztott maradék vajjal, és az előmelegített sütőben készre sütjük 10-15 perc alatt. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.