Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tojás mentás zöldborsókrémmel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd megpucoljuk, hosszában félbevágjuk őket, a sárgájukat kivesszük. 
  2. A zöldborsószemeket enyhén sós vízben megfőzzük, majd szürőkanállal áttesszük egy turmixgépbe. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, valamint a mentalevelet, és az egészet pürésítjük. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá a főzőléből.)
  3. A túrót és a tojássárgáját áttörjük, a püréhez adjuk, majd az egészet összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül megtöltjük vele a tojásokat. Salátával, sonkával kínáljuk. 

Megjegyzés

Önálló ételként önmagában, vagy saláta ágyon sonkával, sült csirkemell szeletekkel könnyű vacsoraként is tálalhatjuk, de hidegtál készítésekor is felhasználhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek