Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tésztaholdacskák paradicsommal és csirkével

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
28 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a 2 db tojást és a felkockázott, hideg vajat. Morzsalékos tésztává dolgozzuk, majd hozzáöntünk 1-2 ek jeges vizet, és sima állagúvá gyúrjuk. Egy darab folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Közben a töltelékhez megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk a hagymát, majd néhány percig a felforrósított olívaolajon pároljuk. Ezután kivesszük és félretesszük hűlni. A megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk a maradék zsiradékon, aztán hagyjuk kihűlni. A paradicsomot finomra daraboljuk, és hagyjuk lecsepegni egy apró lyukú szűrőben. Ezután összekeverjük a hússal és a hagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A leöblített, felaprított petrezselyemmel ízesítjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd korongokat szúrunk belőle. 1-2 teáskanálnyi tölteléket halmozunk a közepükbe, majd félbehajtjuk a tésztát, és villával összenyomkodjuk a széleit. Megkenjük a tetejüket a megmaradt, felvert tojással, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Salátát és petrezselymes tejfölt kínálhatunk hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek