Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött szélű pizza

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
  • 2 dkg élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • pici cukor
  • pici só
  • A pizzaszószhoz:
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • 1 kisebb doboz konzerv paradicsom
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • Valamint:
  • 4-5 virsli vagy vékony debreceni
  • füstölt hús
  • sajtok

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 2 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a lisztet, a sót és az olajat hozzáadjuk, és a tésztát simára gyúrjuk. A maradék tejből annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz. Picit pihentetjük.

A szószhoz a hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, a préselt fokhagymát, a levével együtt megpároljuk. A sóval vigyázni kell, mert a füstölt hús is sós, és könnyen el lehet sózni.

Összeállítás: a tésztát kb 40 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. A szélére kirakjuk egy csíkban a virsliket, ráhajtjuk a tésztát. 2 cm-re bevágunk, hogy átvágjuk a virsliket. Majd a virsliszeleteket 90 fokban elfordítjuk. A tészta közepén elegyengetjük kézzel, középre beöntjük a pizzaszószt, megszórjuk a füstölt hússal (vagy bármilyen feltéttel) és sajttal.

200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Egy fotón láttam a formát, recept nem volt hozzá. Így a meglévő alapreceptekből állítottam össze ezt a pizzát. Az elkészítésnél érdemes eleve sütőpapírra kinyújtani, és ott felvágni. Később nehéz mozgatni a deszkáról a papírra a pizzát. Én debrecenivel csináltam, mert kevés jól virsli kapható. - Soltesznora

Ezek is érdekelhetnek

Friss