Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sült sampion

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszervaj 1/3-át félrerakjuk. A megtisztított gombákból kiszedjük a szárát, és félretesszük. A gombafejeket megsózzuk, és megtöltjük a fűszervajjal. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráfektetjük a gombafejeket, és 160-170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd kivesszük, és félretesszük.
  2. A maradék félretett fűszervajban megpároljuk és megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a gombaszárat. Ekkor beletöltjük a gombafejekbe, és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a forró sütőbe, és 170 fokon 10-15 percig sütjük (ameddig a sajt szépen megpirul a tetején). 

Megjegyzés

A fűszervajat előre el lehet készíteni vaj, kakukkfű, fehérbors, egy kevés petrezselyemzöld és friss fokhagyma hozzáadásával.

Köretként szójaszószos rizottóval is tálalhatjuk. Elkészítése egyszerű. Egy kanál olívaolajra tegyünk fel 10-15 dkg riszt, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, illetve egy centi vízréteg legyen a rizs fölött. Sót egyenlőre ne adjunk hozzá. Majd pároljuk, és amikor forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és fedő alatt tartsuk addig, amíg az összes vizet fel nem issza. Ekkor öntsünk hozzá még egy kevés vizet és szójaszószt, és 10 dkg zöldborsót . Forraljuk fel egy kicsit. A zsenge zöldborsónak 1-2 perc is elég, és ezután ismét fedjük le 4-5 percre, lehúzva a tűzről. Utólag egy kevés ételízesítővel és borssal ízesítjük. Vigyázzunk, mert a szójaszósz is sós! Egy tálra a rizottót ráhalmozzuk, és a finom fűszervajas gomba tepsijéből visszamaradt szafttal meglocsoljuk, torta formájúra lelapogatjuk, és feltesszük rá a töltött gombákat, majd díszítjük! - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss