hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sertésborda korona

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst kevés olajon megpirítjuk, ha kész, leitatjuk róla a zsírt. A rizst puhára pároljuk. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük és megszárítjuk, összekeverjük a darált hússal és a főtt rizzsel, sóval, borssal. Néhány órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

Az egész karajt 12 egyforma vastag szeletre vágjuk csontig! A csontok közötti porcos részt is bevagdaljuk, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott fokhagymával bedörzsöljük.

Korona formára behajlítjuk, ha kell, hústűvel megszúrjuk, hogy rögzíteni tudjuk. A tölteléket a közepébe kanalazzuk, majd lefedjük alufóliával. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra, és 1 óra 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és kb. 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Savanykás almaszeletekkek díszítjük. Megmosott, leveleire szedett fejessaláta ágyon, egyben tálaljuk.

Megjegyzés

Ünnepi alkalomra ajánlom, kígyórétessel körítve.
- namama

Ezek is érdekelhetnek

Friss